NETGEAR RangeMax NEXT безжична точка за достъп спечели „Reviewer’s Choice”

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), доставчик на високотехнологични маркови мрежови продукти в целия свят, дистрибутиран в България единствено от Солитрон, обяви награждаването с “Reviewer’s Choice” (избор на редактора) на RangeMax NEXT безжична точка на достъп (WN802T) от американското издание Government Computer News (GCN) при сравнителен тест на draft 802.11n-базирани устройства, публикуван на 2-ри Април, 2007 г. WN802T даде най-добър резултат по отношение на качество на работа, лесна употреба и цена, в сравнение с конкурентни продукти.
В допълнение към процеса по инсталация, при който авторите отбелязват, че е „доста лесно” да се зададе IP адрес, да се настрои безжичната сигурност и да се надгради firmware-а, редакторите на GCN похвалиха и цялостното представяне на WN802T. „Бяхме много впечатлени от скоростите на трансфер, постигнати с RangeMax NEXT, които бяха най-високите в теста на почти всяко разстояние”, казват редакторите на GCN. „Продуктът дори успя да постигне 2.5 Mbps на 60 метра. Дори и скоростта да не е толкова висока, беше хубаво да имаме надеждна връзка на такова голямо разстояние”.
В допълнение към 10/100/1000-мегабитовия мрежов порт за максимален трансфер на данни между жичните и безжични връзки, WN802T също притежава набор от бизнес-клас характеристики, който включва високо корпоративно ниво на безжична сигурност с поддръжка за WPA2 и 802.1x, също както и Wi-Fi Multimedia (WMM) за високоскоростен обмен на видео, аудио и пренос на глас през безжичната мрежа.
„Много сме развълнувани от награждаването ни с Reviewer’s Choice от GCN, защото то наистина потвърждава огромните дизайнерски и инженерни усилия, които NETGEAR положи, за да предложи най-доброто в класа си безжично решение от следващо поколение за малък и среден бизнес, без да прави компромиси с лесните настройки и управление”, заяви Vivek Pathela, вицепрезидент продуктов маркетинг на NETGEAR. „Още от представянето на серията RangeMax NEXT миналата година, първите в индустрията безжични решения, базирани на draft 802.11n спецификация, NETGEAR работи изключително много с производителите на чипове, за да постигне максимална функционалност и съвместимост с други устройства и се фокусира изцяло върху увеличаване на качеството, обхвата и лесното управление на цялата продуктова гама. RangeMax NEXT предлага скоростите и функционалността, обещавани от 802.11n стандарта. Въпреки това, очакваните разработки на firmware, който ще доведе нашите продукти до съвместимост с версия 2.0 на 802.11n спецификацията, водят до още по-лесното възприемане на нашите draft 11n безжични мрежови продукти от компании, търсещи възможността да надградят безжичната си инфраструктура така, че да може да поддържа приложенията, изискващи широка честотна лента, като например VoIP и видео конференции.”
WN802T безжичната точка за достъп използва същия чипсет, както други представители на серията RangeMaxNEXT– например безжичният маршрутизатор WNR854T, който разполага и с вграден 4-портов гигабитов комутатор и не веднъж безусловно е печелил сравнителни тестове на draftnбезжични устройства.

Коментар