Мъжете по си падали по мобилна телевизия

64% от средностатистическите зрители на мобилна телевизия са мъже, сочи ново проучване на ComScore Networks на американския пазар. Компанията е анкетирала 2 хиляди притежатели на мобилни телефони и установила, че жените се интересуват по-малко от технологията.
46% от всички абонати на мобилна телевизия са мъже до 35 години, твърди проучването.
Мобилната телевизия е пазар в началото на своето развитие и основната маса от нейните потребители са ентусиастите, които искат преди всички да ползват новото.
Най-известната услуга в момента е Verizon V-Cast, за която знаят около 22% от анкетираните. Второ място държи MobiTV (9%), следвана от Modeo (3%).
56% от анкетираните смятат, че мобилната телевизия трябва да предава обикновените телевизионни програми, а не да създава специализирано съдържание.
Основен мотив за абониране за мобилна телевизия е невисоката цена на услугата. 67% от анкетираните са съгласни да гледат и реклами за сметка на безплатна телевизия. 64% пък предпочитат първо безплатно да тестват услугата и след това да плащат за нея.
За всеки втори анкетиран качеството на мобилната телевизия е от критично значение, а за 41% е важно и разнообразието на каналите.

Коментар