Yahoo въвежда мобилно търсене и в Европа

Yahoo пусна нова интернет система за търсене, насочена към потребителите на мобилни телефони в Европа и Канада. Системата ще дава отговори, свързани с мястото, където се намира потребителят, съобщи silicon.com.
Същата услуга стартира през март в САЩ, а вече покрива Канада, Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания. През последните месеци Yahoo направи множество стъпки, за да задмине своя основен конкурент Google на бързо развиващия се уеб мобилен пазар.
Това, което потребителите искат от мобилното търсене, е съвсем различно от търсенето на настолния компютър, твърдят от Yahoo. С новата услуга, ако един потребител иска да потърси пицария, която да е близо до него, той може да напише „пица” в кутията за търсене на своето мобилно устройство и да получи списък на местните ресторанти, както и техните телефонни номера с опция „кликни, за да се обадиш”.
Освен това потребителят ще получава данни и за разстоянията до съответните места и техните рейтинги, казаха от Yahoo. Услугата, наречена oneSearch, също така доставя новини, картинки, местна прогноза за времето, както и последна финансова информация.

Коментар