Android привлича все повече разработчици

Платформата Android става все по-привлекателна за разработчиците

Платформата Android става все по-привлекателна за разработчиците

Все повече разработчици на софтуер и организации, ангажирани в проекти с безплатен софтуер, се присъединяват към платформата Android. Това се случва на фона на динамичен ръст в продажбите на смартфони с операционната система на Google, отбелязва Digitimes.com.

В последните няколко месеца делът на Android устройствата достигна 70% от световния пазар на смартфони, докато делът на iOS е намалял до 15-20%, твърди тайванското издание, което борави с информация от азиатските производители.

Поне три големи проекта, свързани с Android, заслужават внимание – това са BlueStacks App Player, Ubuntu и Wine. Първият от тях, BlueStacks App Player, позволява пускане на Android софтуер върху x86 хардуер.

Ubuntu за Android пък позволява пускане на приложения за Android и Ubuntu Linux на смартфони. Проектът Wine за Android прави възможна работата на Windows приложения на Android смартфони.

Анализаторите очакват засилване на тенденцията на преминаване на разработчици на мобилни приложения към екосистемата на Android.

Коментар