Ultra HD телевизорите с 20% от продажбите тази година?

Всеки пети продаден телевизор тази година може да се окаже Ultra HD

Всеки пети продаден телевизор тази година може да се окаже от типа Ultra HD

Делът на телевизорите с ултра висока резолюция (Ultra HD) ще достигне 20% от продажбите през настоящата година, прогнозира Digitimes.com. Движещ фактор за налагане на новия ТВ стандарт ще бъде нарастващият интерес към Ultra HD от страна на китайските производители.

Тайванският доставчик на панели Innolux Corporation е получил сериозни поръчки от Китай за Ultra HD панели с диагонали 39, 50, 58, 65 и 85 инча.

Друг от големите производители на панели, тайванската AUO, съобщава за увеличени поръчки на Ultra HD панели с диагонали 55 и 65 инча.

Очаква се ръст в търсенето на телевизори с висока резолюция в Китай. Производителите са заинтересовани от Ultra HD, поради отсъствието на OLED панели с голям диагонал, масовото производство на които все още е свързано със сериозни трудности.

Innolux и AUO ги чака добър бизнес тази година, в резултат на търсенето на Ultra HD телевизори, тъй като в момента те са основните доставчици на панели по тази технология. В момента Ultra HD панелите са два пъти по-скъпи за производство в сравнение с панелите Full HD. Предполагаемата цена на 50-инчов Ultra HD панел е 800 долара.

Коментар