Panasonic опроверга излизане от бизнеса с плазмени ТВ

Panasonic, основният играч при плазмените телевизори, увери, че няма да напусне този бизнес

Panasonic, основният играч при плазмените телевизори, увери, че няма да напусне този бизнес

Японският гигант Panasonic опроверга появилите се информации, че ще прекрати пускането на плазмени телевизори през 2014 година. Новината (за която съобщи Nikkei) не е подкрепена с никаква официална информация, заявиха от Panasonic.

Компанията ще продължи да разработва и произвежда телевизори и панели с плазмена технология, като ще отдели особено внимание върху качеството на изображението и новите функции, които повишават удобството на използване, гласи съобщението от Panasonic.

Нещо повече, Panasonic планира да засили направлението B2B, като разшири портфолиото си с плазмени устройства, вкл. интерактивни електронни дъски. Не се очакват и никакви промени в сервизната поддръжка на плазмените телевизори.

По-рано японската агенция Nikkei съобщи, че в следващите три години Panasonic ще се избави от част от активите си за плазмени телевизори, вкл. завода за панели в Амагасаки, който произвежда по 330 хиляди 42-инчови панела месечно. Твърдеше се също така, че компанията ще прекрати разработката на нови модели плазмени телевизори.

Panasonic е най-големият производител на плазмени панели и телевизори. Този сегмент от пазара обаче изпитва сериозни трудности. Още през 2009 г. Pioneer се отказа от пускането на плазмени телевизори, а година по-рано – и от плазмени панели.

Коментар