LG се нарежда на трето място в света по продажби на смартфони

София, 20 март 2013 – LG Electronics зае рекордното трето място в света по продажби на смартфони. Това показват последните данни на агенцията за пазарни проучвания Strategy Analytics.

От Strategy Analytics отчетоха, че глобалните продажби на смартфони на LG за последното тримесечие на изминалата година са се повишили със 77% на годишна база. Този ръст се дължи на по-широкото производство и по-добрите ценови условия за мобилни устройства, които поддържат LTE мрежи. Делът на продажбите на мобилни устройства на компанията достигна 3,2% от приходите за четвъртото тримесечие.

На първо и второ място се нареждат съответно Apple Inc. и Samsung Electronics, като двете компании заедно заемат 70% от пазара според агенцията за маркетингови проучвания. Международните доставки на смартфони също са нарастнали с 38% на годишна база през последното тримесечие.

Тъй като LG стъпва сравнително по-късно на световния пазар на смартфони спрямо своите конкуренти, компанията трябва да навакса преднината на флагманските модели на Apple – iPhone и серията на Samsung – Galaxy S. Това поставя LG пред предизвикателството да създаде устройство, което да развълнува потребителите на една бързо променяща се индустрия.

LG се включва в надпреварата с конкуренцията със своята серия смартфони  Optimus, оглавявана от моделите Optimus G Pro, Optimus Vu 2 и сериите Optimus L и  F.

„Със създаването на тези четири серии, LG може да очаква отлично представяне по отношение на  печалба и ниво на продажби“, каза изпълнителният директор на мобилните комуникации Йонг-сеок Парк. „Продължителните инвестиции в научна и изследователска дейност, ефективният маркетинг, оптимизираното управление на веригите за доставки и ценовата ефективност са част от усилията, които положихме.“

Производителят на мобилни телефони обяви, че планира да реализира 40-милионни продажби на смартфони тази година, повече от 50% спрямо миналата.

Корейският производител е продал 26,3 милиона устройства през 2012 г., според данни, оповестени от Strategy Analytics.

Междувременно, LG обяви, че ще пусне на европейския пазар Optimus L5 II – мобилно устройство, което поддържа трето поколение комуникационни мрежи. То е снабдено с 4-инчов дисплей, 1-GHz едноядрен мобилен процесор и операционната система на Google 4.1 Android Jelly Bean.

Смартфонът притежава Quick Button с LED светещ диод в различни цветове, които уведомяват потребителите за пропуснати повиквания и съобщения Така се елиминира нуждата от подробно преглеждане на менюто.

“Optimus L5II  ще бъде още една страхотна оферта за потребителите на пазара на  3G моделите от висок клас“, каза Йонг-сеок парк.