Google разработва ръчен компютър

Google работи по няколко футуристични проекта, вкл. очила с допълнена реалност и ръчен компютър

Google работи по няколко футуристични проекта, вкл. очила с допълнена реалност и ръчен компютър

Ръчните компютри, наричани още компютри часовници, станаха гореща тема, след като се разчу, че две от водещите компании – Apple и Samsung – работят по подобни проекти. Оказва се, че и интернет гигантът Google има идеи в тази област.

Файненшъл Таймс твърди, че подразделението на Google за Android е започнало разработка на ръчен компютър. Това е донякъде изненадващо, тъй като футуристичните проекти обикновено се възлагат на подразделението Google X Lab, което разработва очилата Google Glass и автопилота за коли.

Още през 2011 г. Google е подала заявка за патент на ръчен компютър. В него се описва устройство с два дисплея и интерактивен потребителски интерфейс. В документа се описва SmartWatch с вградена камера, прозрачен капак на екрана с панти и вграден Wi-Fi модул за свързване с безжични мрежи. Повече подробности за разработката не са известни.

По-рано се появиха информации, че Samsung работи по проект за смарт часовник. Аналогичен продукт, наречен iWatch, подготвя и Apple. Твърди се, че устройството може да приема и извършва позвънявания, да показва данни, вкл. картографски, както и да събира и показва информация за здравословното състояние на своя притежател. iWatch се очаква на пазара по-късно тази година.

Коментар