Microsoft пуска нов, изцяло подобрен Hotmail

Уеб базираният Hotmail беше коренно променен и подобрен, което не се беше случвало, откакто продуктът излезе през 1996 година. В началото на седмицата Microsoft обяви, че Hotmail услугата вече няма да е част от нейните MSN марки, а ще се присъедини към редиците на Windows Live.
Новият Windows Live Hotmail, за който компанията казва, че е много по-безопасен и по-продуктивен в сравнение с предните версии, излезе в понеделник на 36 езика. По-късно през този месец потребителите ще имат възможност да влизат в своите Windows Live Hotmail имейли и контакти безплатно, използвайки Office Outlook 2003 или Outlook 2007, посредством бета версия на Office Outlook Connector.
Новият Hotmail интерфейс предоставя възможности, характерни за Outlook, вкл. "right-click", "drag-and-drop", "preview pane customization" и "auto-complete addressing". За тези, които имат по-бавна интернет връзка или които предпочитат познатия външен вид на класическата версия, съществува опция за превключване обратно към интерфейса на стария MSN Hotmail.
Windows Live Messenger е интегриран в новия уебмейл на Microsoft. Така, ако някой от контактите е на линия, потребителите могат да започнат директно да разговарят с него.
За да поддържа темпото на големите си конкуренти Yahoo и Google, Microsoft е стандартизирала паметта за съхранение, като тя започва от 2GB. В момента Google предлага 2849MB памет за своята Gmail услуга, докато YahooMail предоставя безплатно 1GB.

Коментар