Experian обедини решенията за кредитeн риск и защита от измами

Компанията Experian обедини бизнеса си за аналитични решения и решения за кредитен риск със системите против измами и злоупотреби със самоличността. Така се създаде една нова глобална бизнес линия – Experian Аналитични Решения.

Experian Аналитични Решения ще осигури интегрирани услуги за потребители по целия свят, като им предостави набор от решения за управление на кредитния риск и рисковете от измами във всички аспекти от „жизнения цикъл” на отношенията с клиента, посочиха от компанията.

Аналитичните решения са процес на управление и обогатяване на данните за клиента, който позволява на организациите да взимат правилното решение, съобразено с индивидуалните им особености, като целта е максимално увеличение на доходите и ефикасност от взаимоотношенията с клиентите. Това включва таргетиране на правилните, перспективни лица и взимане на точни решения по отношение на кандидатите, както и намаляване на загубите чрез бързо разпознаване на високо рисковите клиенти, за да бъде по-ефективна дейността по събиране на вземанията.

Решенията на Experian срещу измами и злоупотреби със самоличността включват услугите „Hunter” и „Detect” при отпускане на кредити, „Authenticate” за определяне самоличността на хора, опериращи през Интернет, както и софтуерни решения срещу изпирането на пари.

Experian предоставя решения за идентифициране на измами и злоупотреби със самоличност във Великобритания, Австралия, Южна Африка, Северна и Южна Америка, Европа и региона на Азия и Тихия океан. Интегрирането на тези решения в Experian Аналитични решения ще даде възможност на глобалната бизнес линия да се разшири към нови пазари, предвид нарастването на потребителските кредити в световен мащаб. Това ще помогне и за решаването на проблемите на стратегическия риск и измамите, с които се сблъскват кредиторите на тези пазари.

Коментар