Нов шеф в Орбител обеща инвестиции под условие

Бъдещото развитие на телекомуникационния пазар в България и инвестиционната политика на Мадяр Телеком в страната зависят от процеса на либерализация на телеком пазара у нас. Това заяви днес по време на пресконференция новият изпълнителен директор на Орбител Шандор Полани.
Той беше представен за първи път пред българските медии. На пресконференцията присъстваха още Лазло Мезрицки – директор корпоративни комуникации в Мадяр Телеком, и Андраш Шимон – ПР директор в компанията.
През 2007 г. Орбител ще фокусира усилията си върху услугите, насочени към бизнес сегмента.
“Развиването на нови продукти и разширяването на дейността на Орбител е неизменно свързано с регулаторната рамка. Компанията е напълно подготвена за разрастване на дейността и затова се надяваме българският регулатор да предприеме още стъпки в насърчаването на конкуренцията в телеком сектора”, заяви Полани.
След смяната на собствеността през февруари 2006 г., основна цел бе подготовката на Орбител за преход към организацията на Мадяр Телеком, посочиха от компанията. Сега пред Орбител стои задачата за по-нататъшното развитие в европейските условия за бизнес.
Шандор Полани има опит с европейската рамка и в управлението на алтернативни телекомуникационни компании. Чрез него, Мадяр Телеком разчита да развие потенциала на своята инвестиция в България.
Полани е на 52 години, унгарски гражданин. Дипломиран е като електро-инженер и инженер-икономист. Има професионален опит основно в телекомуникационния сектор, като е заемал управленски позиции във Vivendi Telekom Hungary Group, Сименс и румънския оператор на Мадяр Телеком Груп.

Коментар