Cisco обяви промените на пазара за уникални

В момента сме в процес на уникална по мащабите си промяна на пазара, при която всички дейности ще се извършват в мрежата, заяви Джон Чембърс, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Cisco.
„Нашата визия за мрежата като платформа за всички форми на комуникация и IT стана вече реалност. Едновременно с постоянния ръст в развитието на компанията, нашите технологии за комуникация и взаимодействие дават възможност за осъществяване на новата фаза в развитието на Интернет, наречена Web 2.0, която променя начина по който хората, компаниите и държавите комуникират”, коментира Чембърс при обявяването на финансовите резултати на мрежовия гигант.
През третото тримесечие на фискалната 2007 г, приключващо на 28 април, нетните продажби на Cisco възлизат на $8.9 милиарда, което е увеличение с 21% спрямо същия период на миналата година. Нетните приходи по общите счетоводни стандарти (GAAP) са на стойност $1.9 милиарда долара или $0.30 за акция.
Scientific-Atlanta, Inc., която беше придобита от Сisco през февруари 2006 г., е допринесла за нетните продажби със 752 милиона долара през третото тримесечие. За сравнение, през същия период на миналата година, дъщерната компания на Cisco е имала продажби на стойност $407 милиона.
Нетните продажби за първите девет месеца на фискалната 2007-а година (от август 2006 до юли 2007) са $25.5 милиарда, докато за същия период на миналата година са били $20.5 милиарда. Scientific-Atlanta е допринесла с $2.0 милиарда към нетните продажби за деветте месеца.
Cisco съобщи, че наскоро е постигнато споразумение за закупуване на WebEx Communications, Inc. – пазарен лидер в приложенията за комуникация при поискване. Според условията на споразумението, Cisco започна предлагане на остатъчните акции на WebEx на борсата.
През третото тримесечие мрежовият гигант завърши процедурите по придобиване на няколко компании: Five Across Inc., Reactivity Inc., NeoPath Networks Inc. и SpansLogic Inc. Същевременно Cisco приключва продажбата на отделни активи от Utah Street Networks Inc. – оператор на сайта за социални мрежи Tribe.net.
Cisco обяви също създаването на инвестиционен фонд в Русия. Чрез него компанията ще прави директни инвестиции в нови технологично ориентирани компании с голям потенциал за развитие и ще инвестира в местни екипи, занимаващи се с инвестиционни проекти в областта на технологиите. При старта на венчър фонда в Русия Cisco обяви, че ще направи първата си инвестиция във водещия руски сайт за електронна търговия Ozon.

Коментар