Microsoft интегрира тясно SQL Server и Office

Microsoft обяви нова версия на своя сървърен продукт за бази данни SQL Server с кодово име Katmai. Очаква се финалният вариант на софтуера да се появи следващата година, според Ройтерс.
Новият SQL сървър ще може да обработва по-голямо количество данни и ще поддържа по-широк набор от типове данни, е заявил президентът на бизнес подразделението на компанията Джеф Рейкис по време на конференция на тема бизнес анализ.
Microsoft планира също тясна интеграция на SQL Server с пакета от приложения Office. Така например служителите на компаниите ще могат да получават достъп до данните на сървъра непосредствено от офисния пакет.
Предишната версия SQL Server 2005 допринесе за значителен ръст на бизнеса на Microsoft със сървъри и инструменти, който заема трето място в приходите на компанията, след Windows и Office, с дял от 20%.
Междувременно Microsoft обяви, че ще пусне тази година софтуера Office Performance Server 2007, който ще помогне на мениджърите да следят ефективността на бизнеса. В момента продуктът е в тестов етап.

Коментар