Студент уби приятел заради PlayStation

Във вторник полицията арестува студент от Калифорнийския университет, който застреля един човек и рани двама в спор за конзолата за игри PlayStation 2. Инцидентът се случи в понеделник в кампуса на университета в района на населеното място Фресно, на 352 километра от Лос Анжелис, около 23 часа местно време, предаде Франс Прес.
19-годишният студент-криминалист Джонкел Брукс е стрелял няколко пъти със собственото си оръжие по своите приятели. Един от тях, също 19-годишен випускник на колежа, е починал на място. Другите двама, съответно на 19 и 22 години, са били хоспитализирани с огнестрелни рани и по-късно изписани от болницата.
Брукс е задържан няколко часа след убийството. Администрацията на университета пък побърза да съобщи, че инцидентът не е нарушил графика на занятията.
Миналия месец, на 16 април, масово убийство във Вирджинския политехнически институт взриви света. Тогава 23-годишен южнокореец, въоръжен с пистолети, застреля двама души в общежитие и още 30 в един от учебните корпуси, след което сложи край и на своя живот.

Коментар