Потребителите на компютри в САЩ най-доволни от Apple

Apple за трети поредна година оглави рейтинга на Temkin Group за удовлетвореност на потребителите от работата с персонални компютри. Изследването сред 10 хиляди потребители в САЩ отличава компютрите на Apple за тяхната функционалност и достъпност, както и за това, че предизвикват най-силни положителни емоции.

Рейтингът на Temkin класира 10 производетеля на РС по ниво на удовлетвореност от потребитебителите

Рейтингът на Temkin класира 10 производетеля на РС по ниво на удовлетвореност от потребитебителите

На второ място в рейтинга е HP, само на 2% от Apple в общата оценка, като дори изпреварва своя конкурент по функционалност. В класацията от 10 производителя последните две места са отредени на Sony и Lenovo.

Като цяло, съвкупният показател за удовлетвореност на Temkin е нараснал за последните три години – от 54% до 60%. Рейтингът на Apple е 64%, или с 1% спрямо миналата година. HP добавя 3%, съкращавайки изоставането от Apple само на 2%.

Apple постига най-висок бал по показателите “достъпност” и “емоционалност”, но отстъпва на HP по “функционалност”. Двете компании са единствените с резултати по-високи от средните за компютърната индустрия.

Sony и Lenovo имат еднакъв резултат – всяка по 54%. В сравнение с миналата година, тези компании са влошили показателите си, особено “функционалност” и “достъпност”.

Най-голямо подобрение регистрира Dell – компанията от Тексас добавя 6% и дели трето място с Acer. На следващите четири позиции са съответно Compaq, Gateway, Toshiba и eMachines.

Компютърната индустрия се намира в средата на списъка от 19 отрасъла, изследвани от Temkin за нивото на удовлетвореност от потребителите. Най-високо ниво на удовлетвореност постигат търговските вериги, ресторантите за бързо хранене и куриерските компании.

Коментари по темата: „Потребителите на компютри в САЩ най-доволни от Apple”

добавете коментар...

  1. Стоян

    Абе поработи малко на МАК ОС и тогава пак си говори.Тук не става въпрос за фейнбойщина

  2. AA

    и потребителите на компютри в България са най-доволни от Apple

  3. User до mhm

    По-добре е да се плаща за лиценз на ябълката отколкото да се плаща на микроскопичния софтуер, който се издънва когато и както си иска. Отгоре на всичко това ще е втората ОС на МС която бива отбягвана дори и от производители на компютри.

  4. mhm

    да, може, те зомбитата и ***** да е с формата на отхапана ябълка, пак ще са доволни:)))

Коментар