Oracle е на път да погълне компания за PLM решения

   
Софтуерният гигант Oracle възнамерява да купи компанията Agile чрез кеш сделка за 495$ милиона. Придобивката ще даде опора на Oracle в бизнеса за управление на жизнения цикъл на продуктите
(Product Lifecycle Management – PLM), писа CNET.

Agile разработва софтуер, предназначен да управлява жизнения цикъл на продуктите от идеята и дизайна до производството, продажбите и услугите. Сделката ще помогне на Oracle да разбере как стоят нещата в този бизнес, от приложенията за колаборативно инженерство до маркетинга, коментираха анализатори от AMR Research.

Oracle планира да направи Agile част от цялостния си бизнес за приложения, но и да обособи екип от разработчици от малката фирма. Същият подход ще бъде приложен и за търговците на Agile.

PLM пазарът се очаква да достигне 6$ милиарда през тази година, при 5.2$ милиарда за миналата, според данни на AMR. Анализаторите прогнозират 9% годишен ръст до 2010 г. Въпреки възхода, все още PLM е само част от пазара за корпоративни приложения, който през изминалата година е бил 56.4$ милиарда.

Продуктите на Agile са предназначени да помогнат на клиентите да споделят спецификациите и конфигурациите на продуктите и да си сътрудничат по веригата за доставка в множество индустрии. От AMR казват, че Agile дава хоризонтално приложение на Oracle, което служи на големи компании, като Cisco например, в множество индустрии. То ще позволи на софтуерния гигант да се разгърне и в медицинския бизнес, а в момента Agile си проправя път в хранителната индустрия и в индустрията за напитки.

В момента Agile има около 1300 PLM клиенти. Сделката между нея и Oracle се очаква да бъде завършена през месец юли.

по темата: „Oracle е на път да погълне компания за PLM решения”

добавете коментар...

  1. Patriot

    10x

  2. а23

    Oracle admin-a в Agile Software e българин.

Коментар