Google издига търсенето на по-високо ниво с нова услуга

Интернет компанията Google обяви, че комбинира своите различни уеб услуги за търсене в една, наречена Universal Search. Новата услуга ще представя уеб сайтове, новини, видео и друга информация от търсене на една страница.
Universal Search стартира в сряда и ще са подобрява непрекъснато. Акциите на компанията се увеличиха с 3.19% на $472.61 в Nasdaq.
Новата услуга ще представя в резултатите от стандартните търсения в Google различни "аксесоари", които са свързани с информация за книги, местна информация, снимки, новини и видео материали. Комбинираното търсене включва всеки сайт, индексиран от услугите на Google, като YouTube, Google Video, а също така и независими видео сайтове като Metacafe.com. С течение на времето в търсенето ще бъдат включвани и други източници на информация.
От компанията заявиха, че новата услуга може да доведе до по-успешно рекламиране в страниците с резултати от търсене. В момента половината от приходите на Google са именно от от рекламите в резултати от търсене, а другата половина идва от рекламите, които се пускат в принадлежащите на компанията сайтове.
Най-голямата търсачка в света също така представи и нови навигационни елементи. Те ще се намират над всяка страница на Google и ще позволяват на потребителите по-бързо да се прехвърлят между принадлежащите на компанията услуги. Например, потребителите на имейл услугата в Gmail ще могат веднага да се прехвърлят на търсене, календар, документи и други услуги.
Google работи и върху услуга за превеждане на въпроси на различни езици, което ще позволи на потребителите да правят по-мащабни търсения в мрежата. Технологията ще превежда въпроси от над десет езика на английски, ще намира допълнителни резултати от търсенето, а след това автоматично ще ги превежда обратно на езика, на който е било зададено първоначалното търсене. Това ще даде на потребителите на поддържаните езици по-обширен поглед върху мрежата.

Коментар