Motorola ще купува компания за кодиране на видео

Motorola планира да купи частната фирма Modulus, която произвежда оборудване за компресиране и кодиране на видео. Финансовата част от сделката засега не е обявена, съобщи CNET.
Motorola е партньор с Modulus от повече от две години. Сделката ще допълни списъка от скорошни придобивания на фирмите Broadbus, Kreatel, Tut Systems и Netopia. Motorola купува компании за видео и мрежи, за да може да създаде продукт "от край до край" и да го продава на телефонните, кабелните и сателитните доставчици, така както им предлага в момента "set-top" пакети.
Евентуалната придобивка Modulus ще помогне на Motorola да реши проблемите, с които се сблъскват мрежовите оператори, когато доставят HD телевизия и интерактивни услуги като видео по поръчка, изискващи много бърза и качествена връзка. Доставчиците на подобни услуги имат нужда да направят своите мрежи възможно най-ефикасни.
С нарастване на търсенето на HD видео и интерактивни услуги, възниква и нуждата от по-напреднала технология за компресиране. Тя е от критично значение за продуктите за кодирано видео в реално време на Motorola. 
ModulusVideo има много силна архитектура и осигурява стабилна рамка за разработване на продукти, които са изключително подходящи за продължителен технологичен напредък.

Коментар