Google Maps Navigation вече е достъпна у нас

Услугата за мобилна навигация Google Maps Navigation е достъпна безплатно за потребителите в България

Услугата за мобилна навигация Google Maps Navigation е достъпна безплатно за потребителите в България

Google зарадва потребителите в България с новата услуга Google Maps Navigation (Beta) за телефони под управление на Android 2.2 и  iOS 5.1 (или по-нови версии на двете платформи).

Базираната на интернет GPS навигация или „satnav” система осигурява постоянна гласова навигация при шофиране, като част от опциите на Google Maps за мобилни устройства. Услугата използва мобилния интернет на телефона, за да покаже новите карти и маршрути за шофиране посредством безплатно приложение.

Навигационната програма на Google се актуализира регулярно с последните данни от Google Maps. На потребителите не се налага да закупуват подобрения на картите или ръчно да ги актуализрат през устройствата си.

Google Maps Navigation е създадена изцяло на базата на интернет свързана GPS система, която позволява търсене на определена локация чрез гласови команди. В допълнение към опцията за търсене на конкретен адрес, Navigation дава възможност и за търсене на дадено място по търговско наименование. Потребителят може просто да каже „София” или „Летище София” и Google навигацията ще го упъти към желаното място.

Navigation Beta има множество опции, включително намиране на допълнителни места по пътя като бензиностанции, ресторанти и паркинги. Грешно написаните места се коригират автоматично, а тези с потенциално еднакви имена излизат като различни резултати от търсенето, така че потребителят сам да реши кое е правилното място.

Тъй като в София вече е налична услугата Google Traffic, потребителите на Navigation Beta могат да получат и препоръки как да избегнат задръстванията.

Пътят може да се види чрез Street View или с 3D сателини изображения чрез опцията на Google за висока резолюция на образа. Различните нива в Google Maps позволяват да се види и заобикалящата среда извън трафика, дори витрините на даден магазин.

Както и Google Maps, услугата Navigation Beta е безплатна за ползване (таксите за мобилен пренос на данни остават в сила) и може да се изтегли от онлайн магазините Google Play и Apple App Store.

Коментари по темата: „Google Maps Navigation вече е достъпна у нас”

добавете коментар...

  1. нема нужда от имена

    Що за глупав и некомпетентен коментар!? Купуваш си от твоя мобилен оператор интенет месечен пакет за 5-10 лева и имаш навигация за кола на телефона си безплатно. Сега стана ли ти ясно кое плащаш. безплатен обяд има смо когато ходиш на гости при баб си 😉 Е почти безплатен, трябва да си купиш билетче за автобуса.

  2. SARDIT

    Базираната на интернет GPS навигация или „satnav” система осигурява постоянна гласова навигация при шофиране, като част от опциите на Google Maps за мобилни устройства. Услугата използва мобилния интернет на телефона, за да покаже новите карти и маршрути за шофиране посредством безплатно приложение.

    От горното, нещо не разбирам – услугата платена ли е, и за ползването и нужно ли е непременно и непрекъснато интернет връзка на телефона, а тя при всички случай излиза доста “солена”!!

Коментар