Symantec създава съвместна фирма с китайската Huawei

Symantec и Huawei Technologies ще създадат съвместна компания за разработка и продажба на решения за сигурност и съхранение на данни на телекомуникационни доставчици и други компании, съобщиха различни източници в интернет.
Обединената фирма ще се фокусира върху производството на хардуер за изграждане и поддръжка на IP мрежи, се казва в съвместно изявление на двете компании. Symantec, базирана в Калифорния, е специалист в софтуера за сигурност и съхранение, докато китайската Huawei произвежда мрежов хардуер.
Новосформираната компания ще се намира в Ченгду, Китай, като Huawei ще притежава 51% от нея, а останалите 49% ще бъдат собственост на Symantec.
Huawei ще участва в обединението със своята интелектуална собственост, която включва множество лицензи, както и със своите способности за проучване, разработване и производство. Освен това, компанията ще участва и със своите над 750 инженери.
От своя страна, Symantec ще се включи в съвместната компания с някои от своите корпоративни софтуерни лицензи за сигурност и съхранение, с оборотен капитал и управленски способности. Symantec планира да инвестира $150 милиона в обединението, което се очаква да бъде завършено през тази година, като в момента се работи върху спазването на законодателството и се преговаря за правителствени одобрения.
Глобалният пазар на приложения за сигурност и съхранение към днешна дата се оценява на $23 милиарда, казват от Symantec и Huawei. Предвижданията сочат, че пазарът в Китай ще надвиши $1.1 милиарда през тази година.

Коментар