Стартира Държавното първенство по стрийтбол за Купата на vivatel

Стартира Държавното първенство по стрийтбол за Купата на vivatel – vivatel cup. За втори пореден път престижното национално първенство се организира от vivatel и Българската федерация по баскетбол. Близо 2500 участници се очаква да участват в надпреварата за носители на титлата “Държавен шампион по стрийтбол”.
Традиционно, във vivatel cup ще се включат 11 български града. От 27 май до 30 юни ще се проведат регионалните турнира в София, Плевен, Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Видин, Велико Търново, Кюстендил и Търговище. Финалите ще се играят на 7 юли в София. В тях ще участват победителите от регионалните турнири.
vivatel cup ще се проведе в три възрастови категории – до 14, до 16 и до 18 години. Всеки отбор ще се състои от 3 играча като при желание от страна на състезателите ще се допуска един резервен играч или треньор. Срещите в регионалните турнири ще продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Първата надпревара е тази неделя – 27 май – във Видин. Представителите на медиите във всеки от регионите ще имат възможността да участват в специалния стрийтбол турнир за журналисти.
Всички отбори заели първите три места в регионалните и във финалния турнир ще получат медали и предметни награди. Ще бъде проведено гласуване за MVPза всяка възрастова група. Победителят ще получи плакет и предметни награди, осигурени от vivatel, верига магазини JEFF и Адидас.
„Вярваме, че второто издание на държавното първенство по стрийтбол в страната vivatel cup се приема като значимо спортно събитие и младите баскетболисти вече го очакват. Обещаваме отново да поднесем на любителите на баскетбола спортно предизвикателство с много награди”, каза мениджърът немедийни комуникации на vivatel Лора Ханджиева.

Коментар