Телевизорът на Apple ще се управлява с пръстен

Потребителят ще управлява функциите на епълския телевизор с помощта на пръстен

Потребителят ще управлява функциите на епълския телевизор с помощта на пръстен (дизайн: Victor Solo)

Първият телевизор на Apple се очаква на пазара през втората половина на 2013 г., разкри анализатор от компанията Topeka Capital Markets след посещението си в Китай и Тайван, където е получил ценната информация от производители на компоненти.

Очаква се Apple да предложи няколко модела телевизори, известни още като iTV, с различен диагонал на екрана, вкл. 50, 55 и 60 инча.

Една от иновациите в епълския  телевизор ще бъде пултът за дистанционно управление във формата на колелце, или iRing, съобщи AppleInsider.

Поставяйки го на ръката си, подобно на пръстен, потребителят ще може да управлява с помощта на жестове функциите на телевизора, вкл. превключване на канали, регулиране на звука, промяна в настройките и др.

Умният телевизор на Apple ще струва между 1500 и 2500 долара, като в тази цена не влиза допълнителният 9,7-инчов таблет, който показва изображение от основния екран на разстояние до 200 метра.

Потребителите ще могат да включват към телевизора до четири спомагателни таблета. Тяхната функционалност обаче ще бъде значително ограничена в сравнение с iPad.

Коментар