USB флаш следи температура и влажност

Нов способ за контрол на състоянието на работната среда предложи компанията ATP Instrumentation. Нейният USB флаш следи за показатели като висока температура и влажност и ги записва в база данни.

Устройството, наречено “Temperature & Humidity USB Data Logger”, позволява на администраторите навреме да откриват потенциални проблеми в компютърните центрове, в лаборатории и други помещения от критична важност.

Флашът може да се програмира да отчита параметрите в период от една секунда до два часа. Качването на показанията за влажност и температура в базата данни на компютъра е по възможно най-простия начин – през USB интерфейс.

USB Data Logger отчита температура в диапазон от -40С до +70С и влажност от 0 до 100%. Паметта има капацитет от 32 хиляди записа, разделени на два блока по 16 хиляди – съответно за температура и влажност.

При критични стойности на параметрите, флашът издава визуални сигнали за тревога. Устройството работи със софтуер, съвместим с операционни системи Windows 98, 2000 и XP.

Коментар