Видеоконференциите пестят разходи за пътуване и време

Видеоконферентните услуги стават все по-важни за бизнеса. Чрез тях компаниите могат да намалят значително своите разходи за пътувания на служителите и да спестят време. От друга страна, видеоконференцията осигурява по-пълноценна комуникация, отколкото при чисто гласовите разговори.

На проведения миналата седмица в София форум Cisco Expo 2007, мрежовият гигант разкри възможностите на своето решение Cisco Unified Meeting Place, вкл. и версията Express, предназначена за по-малки фирми. Новата технология Cisco TelePresence пък изцяло променя усещането за видеоконференция.

Наред с възможностите за видео-връзка, Cisco Unified Meeting Place Express 2.0 предлага споделяне на десктоп и приложения и чат функционалност. Решението осигурява интеграцията с телефонните централи на компанията, възможности за запис, интеграция с пощенския клиент на Microsoft и редица други възможности.

Cisco Unified Meeting Place 6.0 е „голямото решение”, готово да отговори на нуждите на корпорациите. Системата работи в три режима – Collaborative, Presentation и Webinar – и се съобразява с всеки един от участниците и неговата връзка. Поддържат се няколко презентации едновременно, както и емотикони, осигурена е интеграция със Сиско телефони, имейл клиенти, IM, IBM SameTime и др.

Топ технологията Cisco TelePresence се явява нов начин за комуникация, който изцяло променя идеята и усещането за видеоконференция. Системата имитира близо 90% от възприятията при среща на живо, посочиха представители на Сиско.

TelePresence е цялостно решение, което включва подходящо осветление, големи монитори, аудио озвучаване и камери. Системата се предлага в два модела: CTS-3000 за конференции на до 12 човека (6 от които са виртуално в залата) и CTS-1000 за максимум 4 участника.

Усещането за истинско присъствие се гарантира от висококачествено оборудване и видео с Н.264 кодиране. За целта са необходими по 3Mbps честотна лента за всеки един от участниците.

Коментар