Apple търси по-тясно партньорство с Yahoo

Apple иска да интегрира повече съдържание от Yahoo в своите iOS устройства

Apple иска да интегрира повече съдържание от Yahoo в своите iOS устройства

Apple води преговори с Yahoo за интегриране на интернет услуги в iPhone и iPad. В момента мобилната платформа iOS включва приложения, които ползват данни от Yahoo! Finance и Yahoo! Weather, но Apple иска да достави повече съдържание, вкл. новини и спортна информация, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Предполага се, че Apple ще зададе търсачката на Yahoo по подразбиране в своята мобилна платформа. Подобна практика вече прилагат други компании – Microsoft, която има собствена търсачка Bing, използва в нея резултати от търсачката на Yahoo.

Преговорите между Yahoo и Apple все още не са финализирани, така че възможните съвместни инициативи са само в сферата на предположенията. Според анализатори, партньорството с Yahoo ще помогне на Apple да намали зависимостта си от Google.

Yahoo, от своя страна, ще може да привлече по-голяма аудитория към своите услуги, предвид огромната популярност на епълските устройства. По официални данни от Apple, броят на потребителите на iOS устройства превишава 500 милиона.

От друга страна, проектите на Yahoo отстъпват на конкурентните предложения от Google. Ето защо тясното интегриране на услуги на Yahoo в iOS може да повлияе негативно на популярността на мобилната платформа.

Коментар