Развод между Apple и Samsung при процесорите?

Мобилните устройства на Apple използват чипове, произведени от Samung, но в бъдеще това може да се промени

Мобилните устройства на Apple използват чипове, произведени от Samung, но в бъдеще това може да се промени

Патентните спорове между Samsung и Apple ще доведат до край на партньорството на двете компании в областта на процесорите, твърди корейско издание.

В момента iOS устройствата, вкл. iPhone и iPad, използват процесори, произведени от Samsung. В бъдеще обаче Apple ще се откаже от услугите на своят дългогодишен партньор.

The Korea Times твърди, че Apple разработва нов процесор A7, но Samsung няма отношение към този проект. Чипът се очаква през първата половина на 2014 г., като производството е възложено на тайванската TSMC.

Губейки голям клиент като Apple, корейската компания ще потърси други варианти. Очакав се Samsung да подпише договор с Nvidia, но информацията все още не е потвърдена официално.

Според някои експерти, прекратяването на партньорството с Apple може дори да се окаже от полза за Samsung, тъй като компанията ще се фокусира върху производството на чипове за собствените си смартфони. В момента всички топ продукти на Samsung, вкл. флагмана Galaxy S4, използват фирмените процесори Exynos.

Изданието Economic Daily News съобщи по-рано, че чипът A7 ще се произвежда по 20-нм технологичен процес и ще излезе на пазара през 2014 година. От Apple няма коментар във връзка с постоянно появяващите се информации за развод със Samsung.

Коментар