Нови лаптопи и сервизна програма обяви Fujitsu Siemens Computers

Нов преносим компютър LIFEBOOK S6410, базиран на мобилната платформа Intel Santa Rosa, представи в България компанията Fujitsu Siemens Computers. В допълнение, водещият европейски доставчик на ИТ обяви нова сервизна концепция, насочена към мобилните решения.
LIFEBOOK S6410 е изграден на основата на процесор Intel Core 2 Duo и чипсет Mobile Intel 965 Express, който поддържа до десет USB 2.0 порта и три 3Gbps SATA конектора, посочи Здравко Димов, продуктов консултант в българския офис на Fujitsu Siemens Computers. Лаптопът идва с ново интегрирано графично решение – GMA X3100, с повишена честота на ядрото до 500MHz. Нов е и безжичният модул, поддържащ проектостандарта 802.11n draft, който осигурява по-висока скорост и покритие.
Мобилният компютър използва и технологията Intel Turbo Memory. Това е NAND флаш-памет, която позволява близо 20% по-бързо време за зареждане на системата и два пъти по-бързо стартиране на приложенията.
Новото решение на Fujitsu Siemens Computers дава на потребителите
предимства по отношение на управляемостта, сигурността и производителността,
посочиха от компанията. LIFEBOOK S6410 идва с подобрена свързаност, по-дълго време за автономна работа, по-лек е и компактен.
Intel представи следващото поколение на мобилната платформа Centrino, известна под името Santa Rosa, в началото на май. Платформата дава на производителите нови възможности за увеличаване на производителността и функционалните характеристики на лаптопите. В новата платформа за застъпени две направления – Intel Centrino Duo и Intel Centrino Pro. Второто решение е изцяло ориентирано към бизнес потребителите, като осигурява по-добри възможности за управление и подобрена сигурност.
Моделът LIFEBOOK S6410 на Fujitsu Siemens Computers е
ориентиран към често пътуващите бизнес потребители.
Лаптопът предоставя 13.3-инчов дисплей, повече бързина, производителност и възможности за комуникация. Едно от предимствата на платформата Santa Rosa е технологията Intel Dynamic Acceleration, от която се възползва и LIFEBOOK S6410, посочи Здравко Димов. Технологията дава възможност на системата да изключи едно от ядрата на процесора и в същото време да овърклокне другото, като по този начин се осигурява гъвкаво натоварване в зависимост от стартираните приложения.
Лаптопът тежи само 1.7 кг и поддържа Wi-Fi и UMTS/HSUPA комуникации, както и Bluetooth. Моделът е подходящ и за видеоконференции, благодарение на интегрираната ConfCamera. Обемът на твърдия диск е 120 GB, а системната памет може да бъде разширявана до 4GB. LIFEBOOK S6410 идва с предварително инсталирана операционна система Windows Vista Business.
По отношение на сигурността, преносимият бизнес компютър на Fujitsu Siemens Computers e подсигурен с TPM, SmartCase, SmartCard и четец на пръстови отпечатъци.
Междувременно, компанията обяви и
нова сервизна концепция за мобилните компютри
в Югоизточна Европа. Програмата Collect & Return стартира от първи юни, като всички преносими компютри вече ще се предоставят с новата гаранция. Сервизната услуга предвижда вземане на мобилните устройства, подлежащи на ремонт, от тяхното местоположение при клиента и връщане след това на същото място. За тази цел компанията изгражда единен сервизен център, който ще се занимава само с тази дейност. В допълнение ще бъде осигурен и Helpdesk телефонен номер за контакт с услугата Collect & Return. Всички разходи по вземането и връщането на продукта се поемат от компанията.
„Визията на компанията е “Understanding you better serving you best” и затова всяка стъпка за подобряване обслужването на нашите клиенти е приоритет в дейността ни”, каза Деян Евлогиев, продуктов консултант във Fujitsu Siemens Computers.
Новата сервизна програма ще спести време и ненужни грижи на клиентите, а партньорите на компанията ще бъдат разтоварени от дейността по ремонта, за да се съсредоточат към продажбите, добави Деян Евлогиев.
Партньори на Fujitsu Siemens Computers по програмата Fit4Partner получиха специални сертификати. Кампанията по анонса на новия лаптоп и сервизна програма мина под мотото на класическия роман на Умберто Еко „Името на розата”.

Коментар