Проблеми за BMC Software, съкращава персонал

BMC Software планира да похарчи между 33 и 38 млн. долара за съкращение на персонал

BMC Software планира да похарчи между 33 и 38 млн. долара за съкращаване на на част от персонала си

BMC Software, един от най-големите разработчици на софтуер за управление на ИТ процеси, активи и персонал, изглежда има проблеми с бизнеса. Компанията планира да съкрати немалка част от служителите си, като това ще й струва между 33 и 38 млн. долара.

Съкращенията ще засегнат няколко подразделения и филиали на компанията, съобщи Блумбърг. Все още не е известно колко точно служители ще освободи софтуерният разработчик.

Към края на март тази година персоналът на BMC Software е наброявал 6900 души. През третото финансово тримесечие, приключило на 31 декември, компанията отчете чиста печалба от 106 млн. долара, или 70 цента на акция.

За сравнение, година по-рано тези показатели бяха съответно 120 млн. долара и 71 цента на акция. Приходите на софтуерната фирма са нараснали с 6% до 580 млн. долара.

Говори се, че BMC Software може да бъде продадена, като през октомври миналата година е наела Merrill Lynch да оцени потенциалните варианти. По-късно тези слухове бяха частично разсеяни от програма за изкупувана на акции, проведена от ръководството на компанията.

Тази седмица обаче Ройтерс съобщи, че BMC е на път да бъде приватизирана. Споменават се и имената на инвестиционните фондове – едната група включва Kohlberg Kravis Roberts & Coю, TPG Capital LP и Thoma Bravo, а другата се формира от Bain Capital LLC и Golden Gate Capital.

Коментар