Стоун Компютърс ще осигури стипендии на студенти в ТУ

Стоун Компютърс обяви конкурс за стипендии за студенти в Техническия университет, става ясно от съобщение в сайта на ИТ компанията. Инициативата е във връзка с 12-ия рожден ден на Стоун, който беше отбелязан на 30 май 2007 г.
Стипендията ще бъде в размер на 300 лв. месечно за учебната 2007/2008 година и ще се превърне в традиционна за студентите в ТУ. Всички кандидати ще бъдат поканени на еднодневен семинар "IBM технологиите – без ограничения" в Демо-центъра на Стоун компютърс в рамките на началото на новата учебна година.
Преминалите успешно теста в края на семинара ще получат сертификат, а най-добре представилите се ще бъдат поканени на събеседване за стаж и стипендията на Стоун Компютърс.
Стипендията е част от програмата на Стоун за подпомагане на българското образование в областта на информационните технологии, която компанията стартира тази година. Според подписаното споразумение между Стоун Компютърс и Катедра "Компютърни системи" на Факултет "Компютърни системи и управление" в ТУ, сътрудничеството предвижда провеждане на регулярни обучения на студентите в Демо центъра на Стоун, както и безвъзмездно предоставяне на компютърна техника.

Коментар