Microsoft привлича учители в глобална инициатива

Педагозите, които участват в инициативата, ще могат да ползват безплатни технологии за своите училища

Педагозите, които участват в инициативата, ще могат да ползват безплатни технологии за своите училища

Microsoft стартира глобалната програма „Учител-експерт“. Eдногодишната кампания ще отличи лидери с глобална визия за образованието, които използват технологиите за ефективно обучение и постигане на високи резултати от учениците.

Участниците в програмата ще работят в тясно сътрудничество с Microsoft, ще споделят и популяризират своите идеи за ефективното използване на технологиите в образователния процес.

“Учител-експерт” (Microsoft Expert Educator) е част от глобалната програма на компанията „Партньори в познанието“. Да кандидатстват (онлайн тук) са поканени инициативни преподаватели от цял свят, които преследват високи резултати в работата си и умеят да вдъхновяват учениците си, да ги мотивират да мислят нестандартно и да ги научат да работят екипно.

От кандидатите за учители-ескперти се очаква да са изобретателни и с предприемачески дух, да бъдат проводници на промяната в образованието чрез новите технологии.

Педагозите, които участват в инициативата, ще получат покана да присъстват заедно със свои колеги на Световния образователен форум “Партньори в познанието” през ноември 2013 г. Те ще могат да ползват безплатни технологии за своите училища, да споделят опита си със световно известни и признати специалисти в областта на образованието, да се консултират в рамките на програмата “Партньори в познанието” и да се развиват професионално.

„Партньори в познанието“ е ключова инициатива в програмата Microsoft YouthSpark, която осигурява безплатен достъп до продукти и услуги като Office365 for Education. Програмата позволява съвместна работа в реално време с деца и учители, които създават групови задачи и споделят информация.

В последните десет години Microsoft е инвестирала в българското образование над 2 млн. щатски долара чрез програмата си „Партньори в познанието“ и други съпътстващи инициативи. Официалното представяне на YouthSpark в България се състоя през февруари т.г. и включваше редица активности, сред които и връчване на грант от 49 200 щатски долара на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ за реализацията на проекта им „Кариера в ИТ“ (CareerIT).

Коментар