Стартира Web 2.0 бизнес портал за Югоизточна Европа

Нов уеб портал предоставя информация за региона на Югоизточна Европа на професионалистите от финансовия сектор, корпоративния мениджмънт и инвеститорите. Издател на SeeNews.com е българската компания АИИ Дейта Процесинг ООД.
“Концепцията за развитието на портала е много проста: да бъдем първите, които концентрират на едно място актуална и важна информация за бързо развиващите се пазари от региона на Югоизточна Европа. Порталът предоставя набор от инструменти, услуги и продукти, вариращи от сложни механизми за архивиране и онлайн търсене до новини, анализи, бази данни за търгове и сделки, услуги за събитиен мениджмънт,” каза Илия Кръстев, директор информационни услуги.
SeeNews ще публикува актуални новини, анализи, интервюта, изследвания, корпоративна информация, както и финансова информация за пазарите в Югоизточна Европа.
“Като предоставяме актуални, точни и проверени новини и задълбочени анализи, ние подпомагаме участниците на пазарите от Югоизточна Европа във взимането на информирани стратегически решения”, каза Десислава Попова, главен редактор на SeeNews.
Ключов компонент в новия портал е SeePassport. Това е инструмент за регистрация и управление на потребителски профили, който осигурява достъп до цялата гама продукти и услуги на SeeNews от едно място.SeePassport поддържа голям брой услуги и се ползва лесно, за да посрещне всяка специфична потребност на посетителите, посочиха от компанията.
Услугата Pay-per-View позволява непосредствен онлайн достъп до една единствена новина, която е важна за потребителя в точно определен момент. Услугата Access дава неограничен онлайн достъп до обширната информация в портала, включваща над 100 000 новини за пазарите от Югоизточна Европа и обхващаща широк спектър от бизнес теми, анализи, брокерска информация, доклади за индустрии и държави, както и коментари на трети страни.
Информационният бизнес портал SeeNews предлага и пакет от безплатни услуги като известия за новини и ежедневен бюлетин. Изпращането им по електронна поща осигурява на потребителите бърз достъп до важна за тях информация, където и да се намират, уточниха от SeeNews.
Порталът използва нови технологии в уеб програмирането и е разработен върху платформа с отворен код. SeeNews се възползва от философията на Web 2.0, която  открива много възможности за предоставяне на информация и за интерактивна комуникация. Използваната при разработката технология Ajax осигурява по-голяма ефективност и бързина в прегледа на информацията на портала, посочиха от SeeNews.
След официалния старт, SeeNews.com ще остане в бета версия три седмици, за да бъдат тествани всички инструменти и отстранени евентуални бъгове. Следващата планирана стъпка предвижда в портала да бъдат интегрирани нови информационни ресурси, организирани в бази данни за компании, индустрии и държави от региона.

Коментар