Nokia атакува с 3G телефони от среден клас

Двата нови модела телефони от трето поколение представи финландският гигант Nokia. 6500 classic и 6500 slide съчетават технологията WCDMA със съвременен дизайн и са достъпни на средна цена, съобщиха от компанията.  
Моделът Nokia 6500 classic е изработен от стомана и алуминий, а дебелината му е само 9.5 мм. Устройството разполага с двубандова 3G технология за бързо сваляне на данни от интернет, както и двубандов GSM за ползване на роуминг в целия свят. Телефонът разполага и с екстри дори за най-претенциозните клиенти, посочиха от Nokia.
С паметта от 1 GB новият модел на Nokia превъзхожда повечето други мобилни апарати от среден клас по отношение на капацитет за снимки, видео клипове, музика, съобщения и друго съдържание. Интерфейсът на Nokia Series 40, познат на милиони потребители по света, осигурява лесен достъп до мощeн набор от характеристики, вкл. 2-мегапикселова камера с двоен LED флаш и вграден плеър за музика.
Телефонът разполага и с универсален USB порт, който може да се ползва както за зареждане, така и за пренос на музика и данни. Това позволява Nokia 6500 classic лесно да влезе в ролята на флаш драйв с голям капацитет и да се зарежда от лаптоп само с един кабел.

Nokia 6500 classic се очаква да излезе на пазара през третото тримесечие на 2007 година на цена от €320 без ДДС и други такси, според информация от компанията.

Моделът Nokia 6500 slide е телефон с по-високи възможности от варианта classic. Телефонът разполага с 3.2-мегапикселова камера с оптика Carl Zeiss и възможност за лесен обмен на снимки, видео клипове и видео разговори. Също е наличен “dual LED flash” и възможност за увеличение до 8 пъти за по-качествени снимки. Чрез 3G технологията тези снимки лесно могат да бъдат изпращани на приятели, а инсталираният изход позволява да бъдат видяни на всеки телевизор със стандартни входове RCA.
Nokia 6500 slide съчетава много елементи на дизайна, които не се срещат често при телефоните от среден клас, посочиха от Nokia. Здравата обвивка на телефона предпазва от драскотини и не оставя следи от пръсти.
Телефонът ще се появи на пазара през третото тримесечие на 2007 на цена на дребно от €370 без ДДС и други такси, според информация от Nokia.

Коментар