Samsung улеснява мобилния печат

Samsung обяви нови решения за мобилен печат, които улесняват потребителите на устройства с корейската марка. Решенията се състоят от приложение за смартфони и таблети, вградена „Print” команда в операционната система на мобилното устройство и интегрирана NFC (Near Field Communication) технология в част от новите принтери на компанията.

Принтирането от мобилно устройство Samsung към принтер Samsung става чрез приложение и вградена команда в операционната система

Принтирането от мобилно устройство Samsung към принтер Samsung става чрез приложение и вградена команда в операционната система

Мобилният печат е достъпен за потребителите на смартфони Galaxy S4, Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note и Galaxy Note II, както и на редица таблети Galaxy Tab.

Приложението MobilePrint App позволява печат на снимки, имейли и уеб страници, както и документи от Google Docs, PDF файлове и Microsoft Office документи. Налична е и функция за факс, която според Samsung е единствена по рода си в индустрията. Потребителите могат да сканират изображения на мултифункционален принтер Samsung и да ги изпращат директно към мобилното си устройство.

За да принтират, потребителите трябва да натиснат бутона “Print” в менюто на своето мобилно устройство. Благодарение на вградената принт функция, мобилното устройство автоматично засича принтери Samsung наблизо, за да разпечата на тях изображения, писма и уеб страници, както и страници от приложенията SMemo и SNote.

С няколко докосвания на екрана на мобилното устройство потребителите могат да изберат редица опции и настройки, вкл. брой на копията, двустранен печат и цветове, както и размер, разположение и вид на документа.

Наскоро Samsung представи цветни лазерни принтери, които поддържат NFC. Това ще позволи на потребителите да печатат, като доближат мобилните си Samsung устройства до принтера. Когато смартфон с NFC функционалности се разположи близо до принтер, поддържащ NFC, двете устройства ще се свързват автоматично, без никаква допълнителна подготовка.

Коментари по темата: „Samsung улеснява мобилния печат”

добавете коментар...

  1. :)

    С други думи, направили са собствен протокол, подобен на Bonjour. Разликата е, че за момента само продукти на Samsung я поддържат …

Коментар