WiDi става стандарт в новите ултрабуци

Кърк Скогън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за PC в Intel, показва сензорен ултрабук от ново поколение

Кърк Скогън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за PC в Intel, показва сензорен ултрабук от ново поколение

Безжичната технология WiDi (Wireless Display) ще бъде включена във всички нови ултрабуци, базирани на четвърто поколение Core процесор, съобщи Intel по време на форума за разработчици в Пекин.

WiDi ще позволи на хората да прехвърлят лесно съдържание и приложения от устройства към голям екран, без да ползват кабели, заяви Кърк Скогън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за PC в Intel.

Екосистемата на Китай се превръща във водеща за интегриране на Intel WiDi в телевизорите. Най-големият производител на телевизори в Китай, компанията TCL, вече предлага нов модел с вградена WiDi технология.

Скогън обяви и нови ТВ приемници, сертифицирани за WiDi, от компании като QVOD и Lenovo, както и „set-top” устройства от Gehua.

Мениджърът от Intel показа и ултрабука Toshiba Portege Ultrabook detachable, базиран на нова линия процесори с ниска мощност – трето поколение Core. В допълнение, Скогън разкри, че гласовото взаимодействие на езика мандарин вече е достъпно за ултрабуците чрез партньорство с Nuance.

Коментар