Сирма Груп избра нов борд на директорите

Общо събрание на акционерите на „Сирма Груп” АД избра нов борд на директорите. В него влизат Цветан Алексиев, Георги Маринов, Веселин Киров, Чавдар Димитров, Явор Джонев, Атанас Киряков и Красимир Божков.
За председател на съвета на директорите е избран Георги Маринов, съобщиха от компанията. Заместник-председател е Чавдар Димитров, а за изпълнителен директор е избран Цветан Алексиев.
През 1992 Сирма е основана от шест души, като дружеството се регистрира едновременно в България и Канада. Петнайсет години по-късно Сирма Груп има шест бизнес звена и дъщерни компании на три континента и над 200 служителя само в България.
Бизнес начинанията на Сирма включват от продукти на знанието, през технологии за пренос на данни по интернет (VoIP), компютърна лингвистика (CL/NLP) и CAD/CAM софтуер до специализиран банков и финансов софтуер.
От един пазар в началото – Канада, сега компанията има продажби в около 50 държави, дистрибутори в над 40 страни, собствени компании в САЩ, Канада и Бразилия.
Компанията планира да отвори офис и в далекоизточна държава. Наскоро изпълнителният директор Цветан Алексиев бе избран в управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Коментар