Идва ново поколение безжична WI-Fi телевизия

Идва ново поколение безжична WI-Fi телевизия
Целта е по-голямо удобство за домашния потребител
31/05/2006
Един от големите производители на микрочипове, Airgo Networks, съобщи във вторник, че две технологични компании (Caton Overseas и STMicroelectronics) ще предлагат телевизионни програми чрез Wi-Fi връзка. Целта е да се постигне удобна безжична „мрежа” от телевизори и други видео устройства в едно домакинство, като се анулират неудобствата на вътрешното окабеляване (мрежите Ethernet).
Проектът ще се осъществи на базата на чипове, изработени по технология, известна като MIMO (multiple input, multiple output). Airgo съобщават, че производството, обхватът и надеждността на новите MIMO чипове са подобрени.
Третото поколение продукти от този вид предлагат скорости до 240 мегабайта в секунда. Това е достатъчно за трансмисията на три висококачествени телевизионни програми, съобщават специалисти.
В момента множество телевизионни и ИТ компании харчат милиони долари, за да осигурят алтернативни начини за приемане на видео канали, коментират експерти. Един от начините е осигуряването на Wi-Fi връзка, но този метод ще е успешен, само ако се разчита на най-новите технологии в областта, твърди Дейв Борисън, маркетинг директор на Airgo.
 

рубрика: Uncategorized

Коментар