ICN.Bg придоби конкурент на хостинг пазара

Юлиян Бориславов, управител на ICN.bg, обяви, че сделката с Hostsean.bg е част от стратегия за разширяване на бизнеса на компанията в страната и чужбина

Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg, обяви, че сделката с Hostsean.bg е част от стратегия за разширяване на бизнеса на компанията в страната и чужбина

ICN.Bg, един от водещите доставчици на хостинг услуги в България, придоби компанията Hostsean.bg, която оперира на същия пазар. Всички потребители на Hostsean.bg ще бъдат прехвърлени към ICN.Bg, без промяна в условията на техните договори. Стойността на сделката не се съобщава.

Придобиването е част от дългосрочна стратегия на ICN.Bg за разширяване на дейността й в страната и чужбина, посочи Юлиян Бориславов, основател и управител на компанията.

„Това разширяване няма да е само под формата на увеличаване на броя на потребителите. Всички наши клиенти, в това число и клиентите, които ще бъдат прехвърлени към нас вследствие на придобиването, могат да разчитат  на значително разширяване на обема и разнообразието на услугите, до които ще имат достъп”, допълни той.

Пазарът на хостинг услуги в България се развива динамично, посочи от своя страна  Георги Шопов, управител на Hostsean.bg. В резултата на сделката, потребителите на Hostsean.bg ще получават по-качествена услуга, вкл. професионална поддръжка 24 часа на ден, седем дена в седмицата и по-гъвкави условия, допълни той.

Hostsean.bg оперира на българския пазар от 2009 г. и предлага услугите споделен Linux хостинг, виртуални сървъри, домейн имена, SSL сертификати, наети сървъри и др.

След прехвърляне на потребителите на компанията към ICN.Bg, те ще могат да се възползват и от редица допълнителни предложения, в това число по-високи параметри, по-мощни сървъри и такива, разположени в България. Aвтономната система на ICN.Bg ще им гарантира по-бърза свързаност и подсигурени международни трасета през най-големите световни доставчици (Level3, Interoute).

Коментари по темата: „ICN.Bg придоби конкурент на хостинг пазара”

добавете коментар...

  1. Красимир Димитров

    Честито и на двете страни за сделката! Дано носи само позитиви за клиентите на Хостсийн. От това, което съм видял от ICN.bg, като услуги и поддръжка, не се съмнявам, че ще е така.

Коментар