ТУ–София отличи Globul със златен медал за партньорство

GLOBUL получи „Златен медал” за изключителен принос в развитието на Факултета по Комуникационна техника и технологии на Технически университет-София на специална церемония, проведена днес. Високото отличие, присъдено за първи път в историята на факултета, е признание за подкрепата на телекома и успешното сътрудничество с водещия технически ВУЗ.

Златният медал бе връчен от ректора на ТУ, проф. Камен Веселинов, който сподели: „С радост благодарим на GLOBUL за последователната подкрепа и позитивно отношение към нашите студенти и преподаватели. Университетът и мобилният оператор успяха да изградят едно много успешно партньорство, което е от изключителна важност за нас.”
За своя принос в развитието на ФКТТ персонално бяха отличени трима представители на управленския екип на мобилния оператор – Главния Технически директор на GLOBUL, г-н Никос Георгопулос; Директор Радио и пренос, Евгени Стоянов и Директор Човешки ресурси и администрация, Соня Славчева.
Досега общата инвестиция на GLOBUL, насочена към насърчаване на развитието на младите хора в ТУ, надхвърля сумата от 120 хиляди лева. От създаването си до днес мобилният оператор осъществява различни инициативи в подкрепа на студентите от ФКТТ. Сред тях са няколко стажантски и стипендиантски програми, ремонтът и оборудването на учебни лаборатории на ФКТТ, откриването на кариерен център в ТУ, обновяване на работни кабинети и канцеларии, дарение на техника, както и участие на представители на компанията в лекции пред студенти и обогатяване на учебната програма с интересни и актуални за младите хора теми от областта на мобилните комуникации.
Като част от ползотворното си сътрудничество с ТУ, за краткия период от началото на 2007 г., GLOBUL стартира над 5 дългосрочни инициативи: През март компанията откри нова лаборатория „Мобилни комуникации”, която подпомага обучението на студентите от ФКТТ. На събитието мобилният оператор оповести началото на своята втора стипендиантска програма – от 2005 г. GLOBUL предоставя  на студенти от ФКТТ 10 целогодишни стипендии до придобиване на бакалавърска степен.
Освен финансовата подкрепа, стипендиантите, заедно с още 25 участници в четвъртата стажантска програма на GLOBUL,  ще получат възможността да добият практически опит за работата в телекома. Месец по-късно, през април, пред пълна зала със студенти от 2-ри курс на специалност „Комуникационна техника и технологии” представителите на мобилния оператор изнесоха лекция с интригуващото заглавие „Мобилните комуникации – вчера, днес и утре” и представиха своята младежка програма.
Макар и интензивни, партньорските инициативи през 2007 г. са само част от цялостното сътрудничество с ФКТТ. Грижата за младите учащи хора е дългосрочен ангажимент за компанията. С подкрепата на GLOBUL през пролетта на 2006г. отвори врати нов университетски кариерен център за професионална реализация на учащите в ТУ. Компанията осигури гореща мобилна линия за връзка с центъра, чрез която студентите получават информация за свободните стажантски и работни места, новини за обучения и семинари.
В началото на 2005 г. реновирането на лабораторията “Сигнали и Системи“ към ФКТТ бе извършено изцяло със средства, предоставени от GLOBUL. През декември 2005 г. мобилният оператор откри обновена канцелария, която предоставя административна помощ на студентите.

Коментар