Остин се включва към оптичния интернет на Google

Google ще осигури гигабитов интернет и в Остин, Тексас

Google ще осигури гигабитов интернет и в Остин, Тексас, след като пусна услугата в Канзас Сити

Остин, столицата на Тексас, ще стане следващият мегаполис, включен в проекта за оптичен интернет Google Fiber. Домове и офиси ще получат гигабитов достъп, съобщи компанията.

Остин е логичен избор за продължение на проекта Google. Освен Университета на Тексас, в него са разположени офиси на технологични гиганти като Apple, AMD, HP, Cisco, Dell, Intel, IBM, Facebook, Samsung, Rackspace, Oracle и самия Google.

Същевременно, операторът AT&T обяви, че е готов да изгради влакнесто-оптична инфраструктура в града, която ще обезпечи скорост до 1 гигабит в секунда, в рамките на своя проект Project VIP, ако получи същите преференции както Google. Компанията планира да инвестира 14 милиарда долара в следващите три години.

Google, от своя страна, обяви, че цели да свърже домовете към своята едногигабитова мрежа през следващата година, както направи това в Канзас Сити – първия град от проекта Google Fiber, свързан през миналата година. Компанията обещава цените за достъпа в Остин да бъдат същите като в Канзас Сити.

Коментари по темата: „Остин се включва към оптичния интернет на Google”

добавете коментар...

  1. maxobg

    айде хора кажете нещо, ние сме в каменната епоха с нашите 20 или в най добрия случай,100мб

Коментар