Toshiba слага HD DVD и флаш в лаптопите

Всички нови лаптопи на Toshiba през 2008 година ще включват HD DVD устройства, а някои от тях и флаш драйвове, съобщиха технологични сайтове, позовавайки се на Ройтерс. Така японският гигант ще се опита да се противопостави по-успешно на конкурентния формат Blu-ray.
Тактиката на Toshiba е заимствана от Sony, която предлага своите геймърски конзоли PlayStation 3 с вградени Blu-ray устройства. Това принуждава потребителите да използват дискове с този формат. Тoshiba смята да направи същото, като насърчи потреблението на HD-DVD дискове при гледането на филми с висока резолюция.
Шансовете на Toshiba да “зариби” потребителите с HD-DVD не са малки, тъй като през 2006 година компанията е продала 9,2 милиона лаптопа срещу 5,5 милиона PlayStation 3 за Sony. Конкурентът обаче също продава лаптопи и би било логично да интегрира и в тях Blu-ray драйвове.
Междувременно още през този месец Toshiba ще пусне лаптопи с флаш памет. Цената на NAND паметите падна до нива, които позволяват на компанията да предложи модели с 64 GB, достатъчни за Windows Vista. Цената на новите флаш-базирани лаптопи ще бъде висока – около 3,2 хиляди долара.

Коментар