Атласком с нови широкоформатни решения и ценови промоции

Нови решения в областта на широкоформатното цветно копиране, принтиране и сканиране представиха специалисти от Атласком ООД на семинар в София. Специални ценови условия, които ще важат за срок от два месеца, обяви Георги Василев, управител на Атласком. През този период компанията ще представи преференциални цени за всички широкоформатни решения на НР.

Един от най-продуктивните широкоформатни принтери, с високо качество и наситеност на отпечатаните материали, е моделът HP Designjet Z6100. Според Деян Бороджийски, продуктов специалист в Атласком, принтерът предоставя множество предимства, сред които намалено време за печат, благодарение на „развиваната” скорост до 105,4 м2/ч.

За всяко устройство от подобен клас, качеството е от изключително значение, заяви Бороджийски, като в случая то е уникално и е допълнено от много висока устойчивост на избледняване. Това се дължи на използваните нови пигментни мастила на НР – Vivera. Високата прецизност на цветовете се постига благодарение на вградения спектрофотометър.

Принтерът осигурява и по-кратки срокове за изпълнение на задачите. Сравнение между Dj 5500 и Z6100 показва, че новият продукт поддържа 2х по-дълги ролки фото хартия (61 м). Друг плюс в графата на Z6100 е възможността за безнадзорно печатане до 50 м2. Двойно по-висока скорост е постигната и при гланцова медиа (23.2 м2/час), което директно означава по-кратки срокове за изпълнение на дадена задача и повече обслужени клиенти за същото време.

HP Designjet Z6100 серията включва два модела – 42-инчов и 60-инчов. Първият разполага с 256МВ памет, а при по-голямото устройство паметта се удвоява до 512МВ. И двете решения предоставят 40GB твърд диск.

Вграденият в печатащата глава спектрофотометър осигурява автоматично калибриране, което води до наситени и точни цветове, копие след копие. С негова помощ потребителите ще постигнат еднакви цветове на отпечатваните материали на два или повече различни принтера, като по-този начин могат да разделят работата си и да спестят време. Друго предимство е постигането на еднаквост на цветовете, отпечатани във времето, което позволява идентичност на материалите, без значение кога са печатани.

HP Designjet Z6100 предлага цветова съвместимост с предишни модели принтери, благодарение на цветова емулация на HP Designjet 1000, HP Designjet 5500 UV и HP Designjet 5500 Dye. От полза е и възможността на принтера за точно изчисление на разходите за хартия и мастила.

Атласком дистрибутира продуктите и на Colortrac – лидер на пазара за широкоформатни скенери. Досега компанията е извършила 45 инсталации на Colortrac у нас, като над 30 от тях са интегрирани решения с продукти на HP, съобщи Васил Василев – ръководител на отдела по широкоформатни решения в Атласком.

Той представи няколко продукта, сред които базирания на CIS технология Colortrac Cx40e с резолюция 600 dpi и възможност за сканиране на документи с ширина 44 инча и дебелина 2 мм. Решението е подходящо за натоварена работна среда.

Следващият модел, Colortrac GxТ42e, е базиран на CCD технология и поддържа 600 dpi. При него документите могат да бъдат с ширина 48 инча и дебелина от 20 мм. Моделът е подходящ за сферата на услугите.

Colortrac GxТ25e пък е предназначен за работа с по-малки документи (35” ширина), като останалите параметри са идентични с предходния модел. Предстои да излезе GxТ54e, който ще осигурява безпроблемна работа с документи с ширина от 58 инча.

Атласком представи и два софтуерни продукта – ScanWorks и CopySmart. С първия от тях потребителите могат да извършват действия като: филтриране на изображение, редактиране, корекция на цветове и фон, корекция на съществуващи документи, настройка на бяла и черна точка, изправяне на изображението и отстраняване на фон (IA thresholding). Новата версия на ScanWorks софтуера е достъпна безплатно за притежателите на скенер на компанията.

Продуктът CopySmart осигурява интеграция и безпроблемна обща работа на скенер и плотер, дори от различни производители -Colortrac и НР, като създава едно цялостно и завършено решение. На семинара Атласком демонстрира на живо как работи решението.

Представен беше и нов модел HP Designjet T1100, предназначен за офиси с 3-ма и повече потребители и 10-20 отпечатъка/ден. Устройството е подходящо за центрове за услуги или за средно големи работни групи от CAD и GIS специалисти. Друг модел от серията е насочен към дизайнерите.

Коментар