Излезе пълен с бъгове OpenOffice за Mac OS X

Първата алфа версия на пакета приложения с отворен код OpenOffice.org за Mac компютри вече е достъпна за потребителите. OpenOffice Aqua ще се използва в системи под управлението на Mac OS X 10.4 (Tiger).
Досега потребителите на Mac можеха да пускат OpenOffice на системи X11, което значително усложняваше и забавяше работата им, посочва techlabs.
  
Настоящата версия на пакета се разработва от шест години. В алфа изданието все още има 154 бъга, които могат да повредят информацията на потребителския  компютър, предупреждават разработчиците. На видно място на страницата за даунолоуд, с едри червени букви излиза предупреждение:
 
“WARNING: THIS SOFTWARE MAY CRASH AND MAY DESTROY YOUR DATA DO NOT USE THIS SOFTWARE FOR REAL WORK IN A PRODUCTION ENVIRONMENT”
Сред най-критичните дефекти са отсъствието на възможности за печат на документите и некоректно експортиране във формат PDF. Освен това, ако OpenOffice се намира в "разширена" папка, той не може да се стартира.
Не винаги работят операциите copy-paste, а при опит за излизане от приложението, OpenOffice може да зависне.
Версията OpenOffice Aqua е достъпна в два варианта: за Intel Mac и PowerPC Mac. Свалянето на пакета може да стане както по HTTP, така и чрез BitTorrent.

Коментар