Intel готви взлом на пазара за видео карти

Най-големият производител на микрочипове в света, Intel, ще атакува пазара на видео карти със самостоятелни, не-интегрирани решения за персонални компютри. Така гигантът ще се изправи лице в лице с най-добрите в този сегмент – Nvidia и AMD, която притежава ATI.
Подробни технически характеристики се очакват наесен, според публикация в www.digitimes.com. Бъдещите продукти на Intel ще поддържат спецификациите на DirectX 10, а обемът на оперативната памет ще бъде съпоставим с този на конкурентните решения.
Засега обаче Intel не е потвърдил официално и категорично за производството на видео карти, освен че проявява интерес. Според слуховете, през второто тримесечие на 2008 година Intel ще пусне карти от среден клас на цени около $300. За сравнение, скъпите видео карти струват по $800.
През 2007 година компанията ще заеме половината от пазара на интегрирани графични контролери, според анализаторите. Това обаче не й гарантира успех на пазара за самостоятелни видео карти, където определящо значение имат драйверите и договорките с разработчиците на софтуер за игри, посочват от AMD.

по темата: „Intel готви взлом на пазара за видео карти”

добавете коментар...

  1. Gamer

    Това обаче не й гарантира успех на пазара за самостоятелни видео карти, където определящо значение имат драйверите и договорките с разработчиците на софтуер за игри, посочват от AMD.

    Браво бе – признахте си най-после, че сте мафия с game developer-ите ********** ви картелска 🙁

  2. Аз съм бе

    през 2208 ако искат и да ги подаряват мене това не ме грее

Коментар