Интрасофт интернешенъл подписа договор за 21 милиона евро в Испания

ИНТРАСОФТ Интернешънъл спечели договор за софтуерна поддръжка на системите на Офиса за хармонизация на международния пазар (OHIM), базиран в Аликанте, Испания. Договорът е за 21 милиона евро и е за срок от 7 години. Проектът на ИНТРАСОФТ Интернешънъл беше отличен сред 10 международни консорциума.
Офисът за хармонизация на международния пазар се грижи за регистрацията на търговските марки и дизайни и като такъв получава, разглежда и регистрира марките, опериращи в 27-те страни от Eвропейския съюз.
Договорът е за софтуерна поддръжка на информационните системи на OHIM. В момента те обслужват процесите, свързани с търговските марки на общността, международните търговски марки и регистрирания дизайн. ИНТРАСОФТ Интернешънъл ще обслужва и електронна бизнес система (e-Business System), която поддържа електронните комуникации и улеснява бързия преглед на регистрираните търговски марки и дизайн.
За осъществяване на проекта се очаква се компанията да използва услугите на около 35 софтуерни инженери годишно, както и на мениджъри от различни звена.
Със спечелването на този договор ИНТРАСОФТ Интернешънъл стъпва на испанския пазар и заздравява позициите си като доставчик на ИТ услуги за различни европейски институции и агенции. Благодарение на солидния си опит и възможността да покрива голям брой технически домейни, профили и местоположения в различни точки на Европа, компанията е лидер сред големите паневропейски доставчици на ИТ услуги.

Коментар