Награждават наше училище в Брюксел

Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Н.Й.Вапцаров” от Горна Оряховица, която е един от 8-те победители в световно он-лайн състезание между училища, ще получи награда от 1500 евро на церемония в Брюксел. Церемонията ще се състои на 11 май от 18,30 часа в “Hotel de Ville”, съобщи ДАИТС.
Състезанието бе организирано по повод на Международния ден за безопасен Интернет. Координатор за България е Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
В състезанието участваха с проекти 100 двойки училища от 43 държави, в 4 категории: „Защита на личното пространство”, „Етикета в мрежата”, „Силата на цифровото изображение” и „Най-иновативен проект”.
Международен партньор на нашата гимназия бе професионална гимназия по търговия и икономика от Полша. Двете училища спечелиха наградата в категория „Защита на личното пространство” с проекта си „Модерните средства за комуникация и нашето лично пространство”.
Другите наградени училища са от Чехия, Гърция, Великобритания и САЩ. Наградата се предоставя на училищата-победители за купуване на компютърно оборудване и софтуер.
Церемонията по връчване на наградите е под патронажа на кмета на Брюксел и ще се проведе в една от най-красивите готически зали в центъра на града.

Коментар