LG инвестира €807 млн. в завод за LCD телевизори в Полша

Корейският гигант LG откри база за производство на LCD телевизори в полския град Вроцлав. Това е третият подобен комплекс на компанията в света, съобщи CNews.
Инвестицията на стойност 807 милиона евро е дело на компаниите LG.Philips LCD, LG Electronics, LG Innotek и LG Chem (LG). Комплексът ще обезпечи пълния цикъл на производство на течнокристални телевизори.
Базата има площ от 1,5 млн. квадратни метра. Най-големият инвеститор в проекта е компанията LG.Philips LCD с €429 млн. Предприятието осигурява 4 200 работни места.
Изборът на Полша е продиктуван от благоприятното й географско положение, конкурентния пазар на работна сила, изградената инфраструктура и поддръжката от правителството на страната.
Новият производствен комплекс ще играе ключова роля в доставките на LCD телевизори на LG за европейския пазар.

по темата: „LG инвестира €807 млн. в завод за LCD телевизори в Полша”

добавете коментар...

  1. ИНФРАСТРУКТУРА

    Изборът на Полша е продиктуван от благоприятното й географско положение, конкурентния пазар на работна сила, ИЗГРАДЕНАТА ИНФРАСТРУКТУРА и поддръжката от правителството на страната.
    Сега дано на всеки му е ясно защо у нас скоро няма да има подобни инвестиции…А да не забравяме и предишния израз-за работната сила.Дано след като се изградят(надявам се) пустите му магистрали , дай боже – летища и пристанища и т.н. , да привлечем и ние ПРОИЗВОДИТЕЛ от подобен мащаб , а не само имотни спекуланти от GB.

Коментар