HP атакува пазара с нова серия лаптопи

Hewlett-Packard представи пред българска аудитория нови серии преносими компютри за бизнес потребители. Предложенията са тясно обвързани с кампанията „The Computer is Personal Again”, чиято идея е да върне стария подход към компютрите като неизменна част от нашето съществуване, а не просто като събрани на едно място различни хардуерни компоненти. Фокусът е поставен върху индивидуалната и уникална връзка между потребителя и неговия компютър.
Новите мобилни компютри на НР отговорят на нуждите на целия спектър от бизнес потребители. В серията са включени изключително леки и малки модели, както и такива с производителност, съизмерима с настолния РС, само че в много по-елегантна и компактна обвивка. Основната черта, която обединява всички лаптопи, е дизайнът им. Той може да бъде определен като класически – моделите са в изцяло черен цвят, подчертаващ тяхната елегантност и стил.
Лаптопите на НР са разделени в три основни групи в зависимост от компактността и техническите характеристики:
Линията ULTRA-LIGHT включва моделите nc2400 и nc/tc4400. Първият от тях е предназначен изключително за потребителите в движение, като се отличава с компактни размери и добра функционалност. nc2400 предоставя 12,1-инчов широкоекранен дисплей и възможност за избор между процесори Intel Core Duo и Solo. Максималният обем на оперативната памет е 2 GB, а капацитетът на твърдия диск може да бъде до 60 GB. Възможностите за комуникация на този лаптоп са отлични, като се поддържат всички налични стандарти за жична и безжична комуникация. За сигурността е предвиден биометричен скенер.

Новите лаптопи на Hewlett-Packard
Модел
Цена
Достъпност
HP Compaq nc2400
1769
от началото на юни
HP Compaq tc4400 (Таблет PC)
€1900
от края на юни
HP Compaq nc4400
€1700
от края на юни
HP Compaq nc6400
€1599
от средата на юни
HP Compaq nx7400
€700
от края на юни
HP Compaq nc8430
€1709
наличен в момента
HP Compaq nw8440
€2879
наличен в момента

Серията HP Compaq 4400 включва леки и производителни модели с процесор Intel Core Duo, който позволява безпроблемна работа с няколко приложения едновременно. Екранът е 12,1-инчов със 160 градуса ъгъл на видимост (за модела tc4400). Максималният обем на оперативната памет е 4 GB. Твърдият диск е с максимален обем от 100 GB, които ще ви дадат свободата да носите всичката важна информация навсякъде с вас. Жичната и безжична комуникации също са на високо ниво, поддържа се стандартът 802.11b/g. Моделите от серията предлагат и биометричен скенер.

Линията BALANCED MOBILITY прибавя два нови модела: HP Compaq nc6400 и HP Compaq nx7400. Първият позволява на своя притежател да бъде в постоянна свързаност чрез вградените антени за безжична комуникация UMTS/HSDPA. Имате възможност да избирате от няколко Core Duo процесора, като започнете от T2300 и стигнете до Intel Core Duo T2600 на 2.16 GHz. Отново, както и при предходните модели, присъстват множество възможности за защита на данните. Особено интересен е HP Privacy Filter, който не позволява някой да види информацията на дисплея ви, докато седи, например, зад вас – за целта филтърът намалява така видимия ъгъл, че изображенията на екрана да достъпни само за потребителя на лаптопа.
Вторият модел, HP Compaq nx7400 е насочен към потребители, търсещи по-атрактивна цена. Той обединява в себе си производителността Intel Core Duo процесор и широкоекранна визия в тънък и олекотен корпус.
Линията HIGH-PERFORMANCE също се сдобива също с две попълнения, а именно HP Compaq nc8430 и nw8440. Първият модел представлява мощен мобилен офис, който конкурира настолните компютри, благодарение на процесорите Intel Core Duo. Системата позволява инсталиране на до 4 GB оперативна памет. Видеото също е на високо ниво, благодарение на графичната карта ATI Mobility Radeon X1600. Твърдият диск е с максимален обем от 100 GB, като можете да изберете модел с 7200 оборота в минута. Дисплеят е 15,4-инчов, широкоекранен. Вторият модел от линията, HP Compaq nw8440, също предлага отлична производителност, като същевременно е тънък и с лека конструкция. 

рубрика: Uncategorized

Коментар