Intel замисля хибридни ноутбуци с Android

Intel гледа към Android в опит да съживи продажбите на мобилни компютри

Intel гледа към Android с надежда да съживи продажбите на мобилни компютри

Intel възнамерява да наложи на пазара хибридни ноутбуци под управление на операционна система Android. Най-големият производител на процесори отчита факта, че Windows 8 не може да стимулира търсенето на компютри, а същевременно продажабите на Android таблети растат стремително.

През май 2013 г. китайският производител Lenovo ще пусне 11-инчов мобилен компютър с Android, съобщи digitimes.com. Подобни модели ще предложат по-късно компании от ранга на HP, Toshiba, Acer и Asus.

Замисълът на Intel е да наложи мобилни Android устройства, които могат да бъдат и ноутбуци, и таблети чрез отделяне на физическата клавиатура. Тези компютри ще имат цени около 500 долара.

Според експерти, подобна техника ще срещне интерес от страна на потребителите. Android вече е проверена платформа, която може да допълни функционалността на традиционния компютър.

Делът на хибридните ноутбуци с отделяща се клавиатура и сензорен дисплей достига около 20% от портативните компютри, пуснати на пазара през първото тримесечие на 2013 г. Очаква се доставките на тъчскрийн ноутбуци да нараснат до 70% през второто тримесечие.

Коментар