Ericsson подписа сделка за $1 милиард с China Mobile

Скандинавският комуникационен гигант Ericsson подписа договор за разширено GSM покритие с China Mobile на стойност около $1 милиард, съобщи официално компанията. Според рамките на новото споразумение, Ericsson ще снабдява китайската компания с основно- и радио мрежово оборудване, наред със свързаната техническа поддръжка и услуги, за да разшири GSM покритието на China Mobile в 19 региона в страната.

Ericsson си партнира с Китай повече от един век. Компанията поддържа развитието и растежа на телекомуникационната индустрия в вай-многолюдната страна в света, на базата на своя глобален опит и доказана компетентност, заяви CEO-то Карл-Хенрик Сванберг.

Участието на Ericsson в китайската телекомуникационна индустрия е започнало през 1892 година, когато компанията получава своята първа поръчка. През 1894 година 2000 телефонни апарата на Ericsson са пратени по море в Шанхай, което е ясен сигнал за важната роля, която ще играе Ericsson като един от големите телекомуникационни доставчици на страната.

Новата сделка привлече вниманието и на китайския президент Ху Джинтао, който слушаше и наблюдаваше внимателно церемонията по подписването, докато беше на посещение в Швеция по покана на крал Карл 16 Густав. Визитата на Ху Джинтао е първото посещение на китайски държавен глава в Швеция, откакто двете страни са установили дипломатически отношения през 1950 година.

Коментар