Apple се намесва в браузърите за Windows

Apple атакува пазара на Интернет браузъри с нова версия на своята програма Safari, която може да се използва и на компютри с операционна система Windows. По този начин "ябълката" се включва в конкуренцията между Internet Explorer на Microsoft и Firefox на Mozilla.
Световните медии цитират шефа на компанията Стив Джобс, който каза по време на своята реч на конференцията за разработчици WDC, че Safari е най-иновативният и най-мощният браузър в света. Програмата, която беше пусната преди няколко години за Macintosh компютри, постепенно увеличи дела си на световния пазар за браузъри на 5% със своите над 18 милиона потребители, посочва Джобс.
Internet Explorer е доминиращият браузър на пазара с дял от 78%, а Firefox държи около 15%, уточнява шефът на Apple. Той твърди, че новата версия на Safari е два пъти по-бърза от конкурентите си и демонстрира някои уеб търсения по време на речта си.
Освен новия браузър, Джобс показа и дългоочаквания iPhone. Пред хиляди разработчици легендарният бизнесмен заяви, че новото устройство ще поддържа пълната версия на Safari. Това означава, че всяко приложение, което е предвидено да работи с браузъра Safari за Mac компютри, ще бъзе напълно достъпно и съвместимо с iPhone.

по темата: „Apple се намесва в браузърите за Windows”

добавете коментар...

  1. HF

    Тая бета версия е страшно недодялана и се издъни даже на Google.com. Освен това имам усещането че половината вътре е всъщност Mozilla/Netscape.

  2. Cthulhu

    Супер! Само да излезе финална версия…

Коментар